Wednesday, September 10, 2008

Happy 89th Birthday Tok!

This month is full of birthdays to celebrate and this is the first of the series of birthdays that are yet to come.

Today’s my paternal GrandMother’s birthday - Che Jah Lebai Othman of Kodiang, Kedah.

So here goes --- HAPPY 89th BIRTHDAY TOK!

Semoga Tok panjang umur, sihat walafiat, tenang di dalam pelukan keimanan and ketaqwaan, bahagia bersama anak-cucu-cicit-piut, dan dipelihara di dalam kebaikan dunia dan akhirat. Amiin.

12 comments:

yus said...

wow!!!panjang betui umur tok you...duk sihat lagi ka Ja? Alhamdulillah..mesti mcm tok abgteh. boleh naik turun tangga lagi hari2.

sYaNa said...

alhamdulillah, panjang umur tok :o)

Happy Birthday Tok! Semoga panjang umur & sihat walafiat :o)

MAMAMIA said...

Semoga Panjang Umur...

Apa rahsia Tok dapat hidup sampai umur 89 ni? Korek2lah & share with us..

Anyway, how's Ramadhan so far?

AuntieYan @ Makcik Blogger said...

Semoga Tok sentiasa di beri kesihatan yang baik dan terus menjadi tempat rujukan anak, cucu, cicit....

* Mak Auntie akan mennyambut b/day yang ke 80, insyaallah pada 16/9...minggu depan tu..alhamdulillah, dia masih sihat, cuma lutut agak lemah.

ummu asiah said...

Alhamdulillah Ja..

Sehat lagi walaupun dah 89th..semoga panjang umur dlm keimanan.

lama tak menulis..must be bz dalam bulan puasa ni ye..

Hopefully u and anak2 sehat.

U.Lee said...

Hello Ibu, banyak presents da beli?
Saya punya in January, ha ha.

Ada makan makan....ooops, minta ma'af, lupa sekarang ada puasa.
Happy Ramadan, Ibu, Lee.

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Yus,
My Tok still sihat walafiat, alhamdulillah. So far tak dak penyakit.. tapi biasalah sakit lutut and a bit bongkok.

She still helps in the kitchen when she goes to my Mak's house... and lipat kain tu biasalah.

Oh, Tok Teh pun macam tu ka? Umoq panjang depa no... alhamdulillah...

Dalam Dakapan Ibu said...

Syana dear,
TQ for the wishes :)

I haven't seen her for quite a while now, but I always got updates from my Mak about her... She's the kind who doesn't want to sit idle, so she still goes around her house doing things on her own...

Dalam Dakapan Ibu said...

Mamamia,
I guess I better korek her secrets kan? Boleh perturun ke anak-cucu & member-member... But I know for sure that my Tok memang suka makan ulam-ulaman.

My Ramadhan memang tak menang tangan but wonderful so far. My anak baru 2 orang yg puasa - the 9yo and 11yo.

I hope yours is great too :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Auntieyan,
TQ for the wishes :)

Your mom is turning 80 on 16/9? It's my hubby's 44th bday. Apa agaknya petua your mom boleh maintain sihat...

Apa-apa pun, alhamdulillah kan... tapi biasalah part lutut tu... That will be the first to go... For prevention, I baru try supplement... tu pun kalau umur panjang tak tentu later on lutut ni ok ke tak..hmmhh...

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Chit,
TQ for asking... my kids are all ok... Memang bz la bulan posa ni, tu yg tak dan nak menulih tu...

Alhamdulillah my Tok is still sihat. She insists on masak nasi and cooks simple lauk herself, although my auntie lives nextdoor (connected via a door arch). This past year my auntie dah ambik maid for her... mula2 my Tok tak nak, but since the maid is a nice lady, dia ok lah.

Kalau tak, dulu dia cakap - "kalau hampa bawak masuk indon mai sini, aku keluaq dari rumah ni". But this one fulfill the requirement agaknya..tu yang ok tu.. hehe..

Orang tua, macam tu laa...

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Uncle Lee,

Oo... prezens tak beli la... I'll go see my Tok when I go home for the Raya. Angpow Raya pun ok kan?

You have a good weekend ok :)