Wednesday, October 1, 2008

Have a Wonderful Raya!

To all my friends, relatives, fellow bloggers, visitors and all Muslims in the world - SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI!

I take this opportunity to MINTA AMPUN & MAAF for any wrongdoings I've done, or for anything I've written here that may have offended any of you out there.

May this Raya be a wonderful one to you and your loved ones.

Again, SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI & MAAF ZAHIR BATIN!!

32 comments:

Akmal said...

DDI,
Happy 'Eid from Rantau Panjang, Kelantan :)

U.Lee said...

Hello Ibu, here's wishing you and family SELAMAT HARI RAYA and all best wishes.
Keep well and enjoy the rendang and ketupat.
Best regards, Lee.

wanshana said...

Salam Ja,

Here's wishing you and the family a blessed Aidilfitri.

Mohon ampun maaf sekiranya terkasar bahasa, terguris perasaan.

Enjoy the holidays, dear :)

Salt N Turmeric said...

Kak Ja, Selamat Hari Raya to you adn family. Maaf zahir dan batin.

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Akmal,
Selamat Hari Raya to you and your family. Time for Mummy's cooking ... Enjoy it while you can b4 school starts :)

Yatie_T said...

Kak Ja,
Selamat Hari Raya buat Kak Ja dan keluarga. Yatie kat sini raya rasa macam hari biasa aje. No baju raya untuk Josh sbb tak tau Josh pakai size apa. Bulan satu tahun depan Yatie dan Josh akan balik kampung. Plan nak makan kat satay kajang sebelum balik kat US.

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi U.Lee,
TQ :) I think I've already gained like 4kgs in these past 3 days... huhuhu...

Never mindlah..asalkan hati senang :)

You stay cool U.Lee :)

sYaNa said...

Kak Ja :o)

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin to you & your family :o)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Shana,

Selamat Hari Raya Aidil Fitri to you and your family too.

I pun nak mintak maaf dengan you kalau ada yg I terkasar bahasa... and
I hope you have a wonderful time wif your family :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Farina,
Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin to you and your family too.

I hope you have a wonderful Raya :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Yatie dear,
Kak Ja dok imagine kalau Josh pakai baju melayu color merah ke mesti handsome giler!

Bulan Jan09 balik lama mana? Boleh calling-calling Kak Ja kalau sampai KL... mana tau ada rezeki boleh jumpa... Boleh Kak Ja piccciiit pipi Josh tu.... issshhh...geram... :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Syana,
Selamat Hari Raya to you & your family. Tahun ni Raya mana? Shah Alam ke?

Kak Ja kat Alor Setar lagi ni. Asyik makan daging saja... rasanya dah naik banyak ni :(

Daphne Ling said...

Hi Aunty Ja,

I'm so behind time, I don't know whom I've wished and whom I haven't...So in case I haven't wished you: Happy Eid Mubarak to you and loved ones!

*Hugs*

yus said...

Hi ja n yati, baca komen I dalam post biskut-dengar ya..

MAMAMIA said...

Cuti raya lagi ke??

Salam Aidil Fitri, & Maaf Zahir Batin.

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Daphne,
TQ TQ TQ :)

(((hugs)))

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Yus,
TQ Yus...dah baca. Lupa nak tanya, how's your dad with Raya this time around? I hope he's OK...

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Mamamia,
Selamat Hari Raya to you & your family too. I baru masuk kerja hari ni.... tapi yesterday kena dtg office jugak sebab ada problem lah pulak kat office.

Since it's now still early... & office pun sunyi ... I think I'll start bloghopping... :)

Yatie_T said...

Kak Ja,
Insyaallah kalau ada rezeki Yatie nak balik pada bulan Jan atleast selama satu bulan. Nak buat Aqiqah untuk Josh kat kampung. I'll email Kak Ja bila Yatie dah confirm the ticket.
Betul ke warna merah nampak elok dengan Josh. Yatie ingat nak beli macam2 color dan size untuk raya tahun2 depan. Manalah tahu kalau tak dapat balik raya, kurang2 bolehlah jugak pakai baju raya. :)

Tumpang lalu lagi sekali, Kak Ja. Kak Yus, insyallah kalau ada rezeki harap2 dapat jumpa dgn Kak Yus. Kalau nak cubit2 pipi Josh, boleh lah. Kak Yus ni kelakar lah, pertama kali dengar serunding ikan "terserempak".

yus said...

ja,
my dad tak berapa ok. infact kena masuk wad about 4 days before raya hari tu, with me tagging along jaga dia kat hosp. i pun tak tau mcmana I survived the ups and downs until now.tapi syukur dapat keluar before raya. I duk nak keriyau dah kalau doktor tak bagi balik hari tu...
Hanna kena mai changlun lagi next time, nina pun tanya mana dia kawan mama yg ada anak besaq nina tu.

yati..(excuse me Ja, may I go to yati? :) )
hope i would be able to meet you one fine day, and josh too. how old is he?josh ni sure comel giler ni...

anom said...

Selamat Hari Raya Kak Ja.. Maaf Zahir dan Batin..

ZLAA said...

Selamat Hari Raya Ja dgn Yus. Minta laluan Ja nak sembang dgn Yus sat.

Yus,

Hopefully your dad dah ok. Can imagine tabahnya you. Kalau I, tak tau-la.. dapat sesabarq u atau tidak? Allah tidak membebani seseorg melainkan sesuai dengan kesanggupannya. InsyaAllah, ganjarannya besar.

Okay, nanti I balik, I nak pi rumah you. Nak tengok tangga 'bertuah'.

Okay ja, thanks for the space. Yus bukan nak share cerita dgn kami dah.. Dia share dgn u saja. hu..hu.. Jeles..jeles..

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Yatie :)
Email me ok? Mana tau boleh jumpa! Baby se-cute Josh will look good in any colors - pink ka, blue ka, orange ka - that's for sure, cuma in red nampak lagi 'mengancam'...betul tak?

Yatie, Yus, Zlaa, or other friends-- tak payahla minta permission kalau nak bersembang kat sini... You're welcome to 'talk' to anybody kat sini.. Ok? In fact I like to know that we're updating each other of the goings on kat sini... :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Oh Yus.. the days kat hospital must be sad ones for you. Tengok Ayah sakit and there was only so much you could do ... except temankan dia.

Alhamdulillah your dad dapat keluar before Raya. I hope he's better now.

You know what, Pak Yusoff is such a lucky Father to have a daughter like you... you're there for him all the time. The sacrifice you've made for him without asking anything in return. What else could a parent ask for?

Yus, Allah dah atur semua paths in our life. All written in details. Everybody ada bahagian masing-masing... and there are reasons behind everything, whether it's small or big. You're the person who looks at things half-full... that's why I'm sure your optimism actually reflects on your life. Such a strong lady you are!

Issh... I pulak yg dok bergenang ayaq mata ni... issh....

Anyway Yus, I really hope you had a wonderful Raya! Mesti ramai org kat rumah mentua ni... :)

yus said...

Ja and Zeelah...
Jangan la mendayu2 macam tu...aku dah keriyau ni...
Ja, since tak payah mintak permission, nampak gaya perangai I masa zaman 70'an (kaki buli) mai balik dah..I buli your blogspace hahahhaha..
Zeelah, janganla merajuk sayang oi...mai kita gebang puaih2 nanti. but hari ni tak leh la. sibuk sungguh, ni time rehat. bolehla i bukak blog sat.

Hari tu Linda dgn Yane mai rumah sehari lepas my dad keluar hospital (sehari sebelum raya). Yane dah audit tangga bertuah rumah I tu. hahahha. Dia kata 'pass'.
Nanti you mai la, I duk doa mee Ali tu ada lagi utk I jamu you! (bukan mee buat sendiri, bertuah sungguh I ni yg nak jadi host pun!)

Betul kata Ja ttg rezeki masing2. I bukannya mengeluh sbb apa, tapi kadang2 takut dgn ujian yg ditimpa2, takut tak mampu nak hadapi.So far, I bersyukur sangat2 boleh terima, walaupun kadang2 hampir rebah dah. Tapi kadang2 tension bila nak set priorities, especially with work and family.Kalau nak meratuih, dua minggu pun belum habis kut.. heheh.

OK Ja , and Zeelah,
Selamat Hari Raya Zeelah nu. I tak dan nak ucap kut group kita pun hari tu sbb mengejut je masuk hospital. I cuti terus sampai lepas raya ke 4.

Bye....

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus dear,
What's this about your tangga?? Ni yg teringin nak tengok ni... Cerita sikit - what's unique about it.

Mee Ali tu mee apa? Kalau sedap I can recommend to my parents. My dad especially likes to try makan tempat2 baru...

Hmmhh... pasal priorities, itu yg susah kan? But I know for sure you're one tough cookie :)

Take care... & kalau senang kirim salam kat Pak Yusoff... cakap anak Cikgu Halim kirim salam naa :)

yus said...

Ja,
tangga emas rumah I tu pun ada sejarah oooo walaupun baru setahun setengah I duk rumah tu. nak dengar cerita nanti I reserve 1 hari utk bercerita topik tangga saja :)

Mee Ali tu pulak ialah gerai (kereta sorong)mee melayu/mamak yg terletak kat simpang pekan changlun. dibuka setiap hari kecuali rabu dan jumaat. I ni kalau tak makan like selang sehari, mula jadi gian. Bulan posa sungguh menyeksakan sebab tokeh mee tu bercuti sebulan. hari raya ke3 I pi cari nasib baik dah ada. Mee rebus,mee goreng, kueteow goreng,pasembor dia memang kaw. I prefer this mee Ali than Mee Abu yg famous tu. Kalau nak rekomen to your dad, habag kata tepi Public Bank pekan changlun (jalan lama changlun-sintok) dari pukul 4-7 mlm insyaAllah ada la... tapi frankly, I tak rela makan kat tempat dia jual, baik tapau balik makan kat rumah. The surrounding area tak menyenangkan mata memandang la...

Thanks, nanti I sampaikan salam you to my dad. I selalu usik abgteh tak mau pi beraya rumah Dato'Halim.R ka? You can see his face then...lawak...

OK Ja, (n Yati) enough of my hijacking!! hehehhe

So long...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus,
I called my mom just now to tell her of your famous mee Ali.. tapi tak dak rumahlah pulak. Satgi I try call handphone dia...

Kena amik gambar tangga Yus tu lah... mesti cerita best ni....

Awat usik saja, ajaklah mai betoi... :)

yus said...

Ja,
dulu dlm groupmail I dah pernah meratuih pasai tangga rumah I tu.Masa mini renovation dulu si tukang rumah buat blunder.Kalau nak dengar lagi, kena tunggu la masa yg sesuai. Zeelah memang arif dah cerita tangga ni. heheheh...kan ka gitu zeelah?

abgteh tu kena usik la saja. kalau nak ajak pi betui2, agaknya kena heret la kut baru mau pi. Luka lama la kut...tapi I tak encourage la sangat. Takut jadi blockbuster of the year pulak. Jenuh tepuk dahi... :)
I ni kira 0-0, luka ka, tak luka ka, semua dah settle.
I paham, u paham cukupla nu? :)

Susah ada history berbelit ni. Kat opis I la ni, ada sorang lagi x-'madu' aku. hmmmm...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus...hehehe.. lawakla pasal Blockbuster tu...

Isshh... boleh tahan no...ramai x-madu ni :)

yus said...

setahu I cuma dua saja dalam dunia. Yang sana dan yang sini. heheh..(gelak tawaq)biasa la, ex-asma dan ex-convent. musuh tradisi...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus,
Ada 2 takpa... boleh dok control lagi tu.. (menang tangan - sebab ada dua tangan..hehe..)