Thursday, August 6, 2009

Happy 48th Wedding Anniversary!

Ayah dan Mak tersayang,
Dari hati yang tulus ikhlas, Ja do’akan semoga Ayah dan Mak dipelihara di dalam kebahagiaan dunia dan akhirat. Semoga segala yang terbaik - keimanan, kesenangan rezeki, kasih-sayang dan kesihatan – dikurniakan untuk Ayah dan Mak yang sentiasa menjadi tonggak untuk kami, anak-anak.
Dan semoga kehidupan yang dikongsi bersama selama 48 tahun (dan tahun-tahun yang mendatang) akan dirahmati Allah sentiasa.

Tahniah Ayah dan Mak.... Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan yang ke 48!


Anakanda sekeluarga,

22 comments:

Mum and Roses said...

What a lovely photo and couple....

edelweiss said...

Aunty & Uncle...

Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 48 dari chek sekeluarga ya.

Kak Ja...cun gambaq zaman dulu kan... :)

yus said...

teringat my own parents' anniversary yg dah 2 yrs+ tak sambut...
anyway, Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan kat makcik Mi dan Cikgu Halim R. 48 tahun dah nu..? semoga berkekalan ke akhir hayat. Ja, gambar 60's mahai nu? sebijik macam Ja n kak anim! :)

suealeen said...

Happy anniversary to your parents, kak Ja...

Sonok tengok orang bleh kekal lama ni. Moga kita pun begitu juga.

mamasita said...

DDI..
Happy Anniversary to your adorable looking parents..may they treasure so many more happy moments in the years to come..

Your ulangtahun wishes to them are so touching..they raised you well my friend.

cekmekzue said...

salam Ja,
happy 48th anniversary to them. Almost the same dgn my parents' anniversary( number of years). Harap2 kita pun boleh celebrate anniversaries macam depa kan.....silver jubilee, golden jubilee....

ME said...

Tahniah to your parents ..

tireless mom said...

Alahmadulillah... semoga berkekalan lagi adanya. Tahniah to your parents.

Ida Hariati Hashim said...

Syukur, dah 48 tahun melayari bahtera perkahwinan ye..ya caya la!

Semoga jodoh ur parents akan berpanjangan bahagia lagi ke cucu cicit piut..Amin

Dalam Dakapan Ibu said...

TQ Mum and Roses :) B&W photos from waaay back do have one kinda effect, betul tak?

Dalam Dakapan Ibu said...

TQ Edelweiss (jawab bagi pihak..hihihi..)

They can't celebrate today since my Ayah is in Intekma ada pelancaran buku n my Mak in A/Setar. Siaan...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus dear,
AlFatihah to your mom... Did you see a new pic I posted on FB of your mom?

TQ Yus... 48 tahun..phew... umuq my wedding now plus another 30 years, can you imagine that? So many more of wonderful years to come....

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Suealeen
TQ and ameen.... Moga2 kita pun macam tu jugak... :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Mamasita,
TQ for the wish (jawab bagi pihak...) May they spend many more beautiful years together :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Zue,
Ameen... may we too be like our parents - gotta spend wonderful years together with our spouses :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear ME,
TQ for dropping by and TQ for the wish.

You have a great weekend, ok?

Dalam Dakapan Ibu said...

TQ TM... and I ameen to that.

Take care dear :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Ida,
Caya kan? Let's pray that we too can reach that number and many many more years to come :)

sYaNa said...

Aminn ... *sya tadahkan tangan mengaminkan doa kak ja*

Tahniah kpd parents Kak Ja :o) Alhamdulillah panjang jodoh, semoga berkekalan.

Abang Sejuk said...

Kak Ja,

Mine also on the same day....yang ke 15....rasa baru semalam menikah..hehehe

Dalam Dakapan Ibu said...

Dear Syana,
TQ dear. Semoga jodoh kita jugak berkekalan sampai bila2 :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Ja dear,
Happy 15th Anniversary to you and Mas too!

Pejam-celik dah 15 tahun dah no? My parents' 48th year - imagine another 33 years to reach your 48th..... Mine - another 30 years.

Semoga panjang umur2 kita to celebrate that day :)