Wednesday, August 6, 2008

Happy 47th Anniversary AYAH & Mak!

Selamat Hari Ulangtahun Perkahwinan buat AYAH dan Mak tersayang. Semoga Allah menambahkan keberkatan dan keharmonian di dalam perkahwinan kalian berdua.


Semoga dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, dipelihara Allah dalam keimanan, diberkati dengan kesihatan yang baik, dilindungi dari segala yang tidak baik dan dilimpahi rahmat setiap masa...

30 comments:

yus said...

Ja...
it's so obvious!..sorang mcm kak anim, sorang lagi pulak mcm you. alahai...kemana kan kuah tumpah kalau tak ke nasik...

Tumpang ucap tahniah sama. Mine dah over at 46th anniversary last dec 2006. sedey...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus,
Tu lah tu... "Anak Ayah"! I sorang yg ikut rupa my dad. Orang kata apa - sejuk?

I know it must be hard for you when their anniversary comes. It's more than a year.. How's Pak Yusoff doing now?

Frankly Yus, I salute and respect you for taking care of your dad. It takes honesty, courage, sacrifice and lotsssa love & patience when dealing with warga emas ni...

ummu asiah said...

he..he..

yus n ja..the moment i tengok gambar tu memang i nak komen abt the same..but lebih kepada muka Ja macam muka siapa..so if anyone nak tahu mcmana muka DDI ni tengok muka the handsome father tu..sebijik kan yus???

Anyway..Ja ..Alhamdulillah, both still sihat walafiat dan cergas sekali...lucky u..

Salt N Turmeric said...

Happy Anniversary to your parents! Wah 3 tahun aje lagi sebelum celebrate golden year. dah plan ke belum for tht one? over2 pulak i ni. hehe.

Yatie_T said...

Kak Ja,
Happy 47th Anniversary to your parents. Apa rahsia your parents untuk kekalkan awek muda.... both of them looks so young.

yus said...

Yatie_t...
sorry couldn't help menyampuk..tapi I memang tergelak besar bila you tulis 'awek' instead of 'awet'. Ha..there's a huge difference tu. takut ada org lebam mata bila diajukan soalan yg tersilap ejaan. hahhahaha...
by the way, hie! you can call me kak yus.Kak Ja n I were primary classmates. So kita org memang dah kamcheng sejak 1974 lagi. Kalau I lebam mata pun, tak paaa...rela.

Ja, memang anak abah sungguh you ni. Tengok your mum duduk bersimpuh pulak, sebijik mcm kak anim punya style. tu anak mak lah, nu? kirim salam kat kak anim.

wanshana said...

Amin...Insya Allah.

Happy 47th Anniversary to your parents, Ja.

My parents are celebrating their 52nd Anniversary this year :)

Hmmmm...you look like your Dad? I tengah nak imagine ni - your Dad in a tudong...Hehehe... It's good - they say if daughters ikut their fathers : "sejuk".

My Hanna looks exactly like her Ayah sans the moustache and beard :)

Dalam Dakapan Ibu said...

Salam Chit,
Betui tu... memang ramai sangat kata macam tu. Tapi now I'm bigger than him kot hehehe... FYI, I'm in my heaviest state right now. Kalau masa mengandung 9 bulan anak I dulu pun tak berat macam ni...

Alhamdulillah, they are well. My dad memang ada kencing manis (dah berpuluh tahun) and recently darah tinggi... but he manages it well. Makan ulam is a must... makan ulang tapi in small portions.

Yus, tengok misai dia lagi banyak uban. Reason: tak pakai Brylcream kat situ hehehe...!

Dalam Dakapan Ibu said...

Farina,
Betul jugak kan... another 3 yrs. I guess they tak prepare pun.. just take one year at a time kot;)

Dalam Dakapan Ibu said...

Yatie,
Balik raya ni Kak Ja kena menuntut kot hehe..

When are you coming back? I remember you penah mention that you're coming back for the hols... so bole la jumpa your parentskan?

Dalam Dakapan Ibu said...

Hehehe Yus... typo kot Yatie tu! Funny betul - awek vs awet...LOL!

Yus,
Bukan ka kita darjah 1 tahun 1973? Since you're known to have a verrry sharp memory, can I assume that's a typo too?? :))

Dalam Dakapan Ibu said...

Shana,
My dad in tudung? Tu dia aaih... that will take a lot of imginations to do ... hehehe...

Wow - your parents - 52nd year? Insyaallah kalau umur panjang, can you imagine us with our spouses celebrating our 52nd anniversary like your parents?

Wow..bestnya!

yus said...

Ja, masa darjah 1 kita kelas lain2.Kan you bunga raya? I rose. Tapi bila darjah 2 baru kita satu kelas. so, that was the beginning...darjah 2 in 1974. Betul tak?...ha, kalau nak reminisce memang boleh ni. ingat lagi lagu cina yg you menari pegang loceng tu? ingat lagi tocang dendan panjang you tu? ingat lagi tumbler hijau you yg you minum dekat pkl 6 ptg bulan posa..hwwuaaahhhhh...ingat lagi ..ingat lagi ...ooo..kena buat blog jugak nampak gayanya ni. nanti Ja kena ajar.
pasai typo yati tu, memangla I tau tapi I gelak bukan setakat word 'awek' tapi siap ada 'muda' kat belakang tu. instead of awet muda jadi awek muda. ni satgi makcik mi nak sinting lengan la nih... hahahhah...
sori yati, i ni memang budak nakai sikit.

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus, dah kata dah, your memory memang 1st class habiss!

I remember my tocang and I still remember the rhythm of the song. I remember my green Milo tumbler BUT I definitely can't remember I minum time bulan posa!!! Macamana you ingat Yus???

Those incidents jadi masa 1973-1978... that's what - 35 years ago! Ok now, bagi petua sikit macamana nak dapat memory mcm you?

Tabik SsspppRRRRRiiinngggg!!!

ZLAA said...

Ja, Yus, Chit,

Amboi, dah tak mau cerita kot group ka? Hu hu..

Yus,

Miss-la cerita flash back you. You tak busy kot la ni.

Ja,

Exactly, sebiji you mcm your dad. Anak pompuan ikut rupa bapa, sejuk kata org tua2.

Yatie_T said...

hahaha... alamak malu nya. Tu lah lain kali tak boleh curi tulang kat ofis ni, cepat-cepat nak post takut boss nampak tak buat kerja .... tak sempat pulak nak proofread. sorry la...

Yatie_T said...

Kak Yus,
Yatie ni asal dari terengganu border dengan kelantan. Kalau cakap pasal awet mesti letak muda kat belakang tu.... jadilah awet muda, lapar perut, etc, etc... gtg boss Yatie asyik bagi "funny look" aje. :)

U.Lee said...

Hello Ibu, congratulations to Pakcik and makcik....they look beautiful and so warm people.
May they live long and healthy always.
Best regards, Lee.

Dalam Dakapan Ibu said...

Zlaa,
Klau kecik2 dulu tersesat kat the famous Lorong Sempit tu, mesti orang tau anak sapa..

Sejuk - tu yg selalu dok bertengkaq tu..hehe...

Dalam Dakapan Ibu said...

Yatie...
Tu ada boss kat belakang tu...

Dalam Dakapan Ibu said...

Uncle Lee,
TQ for the wishes :)

sYaNa said...

DDI :o)

Happy 47th Anniversary to your parents.

comelnya duk berdua dekat2 hehehe

Dalam Dakapan Ibu said...

Syana,
Gambar tu masa kat PD beach Dec07. Photographer yg suruh rapat-rapat tu ;)

ja said...

Amin...!

Kak Ja,
Convey my congratulations to your parents. They look so happy together. So tell me, is your gene more towards paternal or maternal? Tak pernah upload your own pic... ;-)

yus said...

Zlaa,Cit& Ja...
ni kes lari malam. jumpa balik kat sini. syyyy....diam2...
I gelak habis bila you jumpa I kat sini.
nak hampag tikaq duk kat sini pulak kut.

Ja, memory I ni jenis selected punya. yg primary school ingat clear habis, tapi tang secondary sampai tertiary mcm blurr je. awat tak tau...

Dalam Dakapan Ibu said...

Hi Ja,
My dad... sebab tu muka ikut dia.

Tengok nanti Kak Ja upload gambar... tapi tak tahu la bila..hehe..

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus,
Tapi your memory still 1st class punya. Rasanya you & Tok Det ada petua sama kot?

yus said...

Ja, kes 'curi' minum bulan posa tu masa darjah 2 lah. tapi actually Mrs.Teoh yg bagi 'consent' utk you minum. I still remember vividly how she nodded her head to get you to go ahead and drink sebab you look so thirsty eventhough dah about 6pm at the time and you were like hesitant of the idea, altho the green tumbler was tagging along nicely. I was like "haaa..nanti mak kamu tak marah ka?" hahahha. We were still small kids, but we felt like we were big enough then. what a feeling.

Dalam Dakapan Ibu said...

Yus,
Sekali lagi - SUPERB memorylah you have! I can't recall what happened to me and can't even imagine what I said or what Mrs Teoh said back in 1974.

I wish I could remember everything that had happened to us when we were small. You're one very very lucky gal to be given this outstanding memory....

yus said...

alhamdulillah...